Symposium Longkankernet vrijdag 8 maart

19 feb Leestijd: < 1 minuten

Na het succes van vorig jaar nodigen wij u uit voor de tweede editie van het Longkankernet Symposium op vrijdag 8 maart 2024 in het Sanadome te Nijmegen.

Het thema van het symposium is: ‘Verschuivend spectrum in stadium III longkankerbehandeling’

In dit interactieve symposium praten we u in de ochtend bij over de enerverende ontwikkelingen met betrekking tot (neo)adjuvante behandeling bij longkanker. Kan ctDNA ons helpen beslissen? Wat te doen in het geval van driver mutaties bij stadium III? Hoe ver reiken de operatieve opties? We laten de chirurg en radiotherapeut met elkaar in discussie gaan. Het middagprogramma omvat workshops over behandeling bij ouderen, radiotherapeutische aspecten en samen beslissen.

We sluiten de dag weer af met een keynote spreker, die u aanzet tot denken! Robert van de Graaf (Verslavingsarts, spreker, directeur Innovatie en Preventie ) vertelt u meer over de invloed van de behandelaar bij leefstijlgerelateerde ziektes.

“Een ongezonde leefstijl is de belangrijkste te voorkomen oorzaak van ziekte en vroegtijdige sterfte in ons land. We houden de patiënt verantwoordelijk, of de overheid en de industrie, die gemaksproducten maken en verkopen. De gezondheidszorg zelf wordt nauwelijks genoemd. En toch is zij misschien wel de belangrijkste speler in de ‘pandemie van ongezond gedrag’, vindt verslavingsarts Robert van de Graaf. “Voor elk probleem bedenkt de zorg wel een oplossing: een pilletje, een pufje of een operatie. Zolang we massaal blijven repareren wat te voorkomen was, zorgen we ervoor dat mensen nauwelijks motivatie hebben om hun ongezonde gedrag te veranderen.”

Meer informatie over het programma e.d. vindt u in deze uitnodiging.
Wilt u zich aanmelden voor dit symposium? Ga dan naar deze website.