Behandelingen

Welke behandeling is nodig? 
De behandeling die voor u het beste is,  hangt af van het soort longkanker en de fase van de ziekte. Ook kan het nodig zijn om meerdere behandelingen te krijgen.   Voor sommige behandelingen is het heel belangrijk om weefselonderzoek te doen. De kankercellen worden hierbij getest op allerlei soorten en kenmerken, om daarmee de beste behandeling te kunnen kiezen.  

Welke behandeling voor u het beste is,  uw behandelplan,  wordt altijd besproken met een   team van diverse zorprofessionals tijdens het zogenaamd multidiscilpinair overleg (MDO). Uw behandelend arts spreekt daarna het behandelplan met u door. U beslist daarbij samen wat voor u de beste keuze is.  

Samen beslissen 
Bij het bespreken van het behandelplan zijn de drie goede vragen belangrijk: Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden? Wat betekent dat in mijn situatie? 

Veel behandelingen kunnen in elk ziekenhuis van het Longkankernet gegeven worden maar sommige  behandelingen alleen in het ziekenhuis dat daarin gespecialiseerd is.