Wat is Longkankernet?

Om ervoor te zorgen dat een patiënt de best passende longkankerzorg krijgt, werken de ziekenhuizen in Zuidoost Nederland intensief samen. Deze samenwerking bundelen we in ‘Longkankernet’. Ons netwerk heeft als uitgangspunt: ‘het geven van de allerbeste en innovatieve long oncologische zorg, waar mogelijk dichtbij en rondom de patiënt, en waar nodig op een andere locatie’.

Alle ziekenhuizen binnen Longkankernet werken vanuit dit uitgangspunt. Hiermee zorgen we voor één manier van werken bij de behandeling. Iedere patiënt krijgt dezelfde hoogstaande kwaliteit van zorg, dichtbij en rondom de patiënt georganiseerd. De overdracht van zorg is goed op elkaar afgestemd, er worden geen dingen dubbel gedaan.

Naast de gemeenschappelijke zorg, heeft ieder ziekenhuis zijn eigen specifieke deskundigheid en focusgebied(en), waar ook wederzijds gebruik van wordt gemaakt. We delen alle kennis, faciliteiten, innovaties en ontwikkelingen met elkaar. Zo vergroten we onze kwaliteit en innovatiekracht.

De diagnostiek en behandeling van de ziekte longkanker verandert enorm snel. Hiervoor wordt er o.a. wetenschappelijk onderzoek verricht. En door het gebruik van innovaties borgen we nieuwe ontwikkelingen ook in het netwerk. Deze ontwikkelingen en innovaties pakken we in verschillen de werkgroepen op. Hieronder is onze organisatiestructuur te vinden:

Met wie werken we samen?
Longkankernet is een samenwerkingsverband tussen zes verschillende ziekenhuizen in Zuidoost NederlandBernhoven, CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), Elkerliek ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc