Inspirerende dag met de Werkgroep Patiënt Informatie

10 mei Leestijd: < 1 minuten

We kijken met elkaar terug op een erg inspirerende dag, dank allen voor jullie aanwezigheid! 

Op woensdag 10 april kwam deze groep fysiek bij elkaar in ziekenhuis Bernhoven. Op die dag hebben de aanwezigen met elkaar gesproken over de inhoudelijke afstemming van patiënt informatie, beschikbaar in het netwerk.  

De dag werd gestart met een terugblik op wat ze reeds hebben gedaan, een inventarisatie (overzicht) van de (diverse) patiënt informatie (middelen) aan longkankerpatiënten binnen de zes ziekenhuizen. Waarbij ze zijn overeengekomen dat Longkankernet streeft naar gelijksoortige informatie op B1 niveau. In de middag werd er in duo’s samengewerkt en werden er daadwerkelijk teksten besproken, geredigeerd en samengevoegd (zoals op de foto’s zichtbaar). 

Daarnaast werd de werkgroep op deze dag bijgepraat over wwww.bijwerkingenbijkanker.nl door een aantal experts uit dit samenwerkingsproject (IKNL, Radboudumc en Health Base). De website kan dienen als broninformatie, bestaande uit uniforme en betrouwbare informatie over de bijwerkingen van systeemgerichte behandeling voor de patiënt met kanker. Een middel toepasbaar binnen de huidige (netwerk)zorg, waarbij de informatie zowel voor zorgverleners als patiënten overeenkomt. 

De volgende middag staat alweer gepland, waarbij de groep opnieuw patiënt informatie teksten met elkaar in duo’s gaat bespreken, maar waar we daarnaast ook vaststellen welke basis broninformatie binnen het netwerk gebruiken. Wordt vervolgd dus! 

Kleine toevoeging, de werkgroep bestaat uit: Ellen Beekmans (Bernhoven), Marjolein Wittenberg (CWZ), Laura Vermeer (CWZ), Manon Huveneers (Elkerliek), Hester van Groningen (Elkerliek), Ilona Coenen (JBZ), Ellen Roosenboom (Maasziekenhuis Pantein) en Desiree van den Hurk (Radboudumc – voorzitter).