Terugblik Longkankernet Symposium 10 februari 2023

01 mei Leestijd: < 1 minuten

Het is alweer even geleden, maar we willen graag terugblikken op het allereerste Longkankernet symposium! 

Het symposium heeft succesvol plaatsgevonden op vrijdag 10 februari 2023 in het Sanadome te Nijmegen. In totaal hebben wij +/- 100 geïnteresseerden mogen ontvangen.  

We kijken terug op een interactief symposium, waar iedereen is bijgepraat over innovaties in screening en artificiële intelligentie bij nodules. Daarnaast werden we aan het denken gezet en hebben we gediscussieerd over behandelkeuzes in chirurgie versus radiotherapie en (neo)-adjuvante systeemtherapie. En bestond het middagprogramma uit workshops over chirurgische casuïstiek, complicaties van stereotactische radiotherapie en prehabilitatie bij longchirurgie.  

We eindigden de dag met keynote spreker Lucien Engelen, die zijn visie op de toekomst van de zorg met ons heeft gedeeld. En laten we maar zeggen, dat daar het laatste woord nog niet over is gezegd. 

Wij willen iedereen (inclusief organisatie en sponsoren) bedanken voor zijn of haar aanwezigheid! Wij kijken tevreden terug op een geslaagd event! 

Een kleine spoiler: Uit de evaluatie is gebleken dat er een voorkeur is voor een jaarlijks Longkankernet symposium. Dus ook in 2024 zijn wij voornemens dit te organiseren! Nadere informatie volgt binnenkort. 

Zie de foto’s voor een kleine sfeerimpressie