Terugblik Longkankernet Symposium

10 mei Leestijd: 2 minuten

Het is alweer even geleden, maar in deze nieuwsbrief willen we toch nog graag terugblikken op de tweede editie van het Longkankernet symposium! 

Het symposium heeft succesvol plaatsgevonden op vrijdag 8 maart 2024 opnieuw in het Sanadome te Nijmegen. In totaal hebben wij +/- 100 geïnteresseerden mogen ontvangen uit de regio. Het onderwerp van dit jaar: ‘VERSCHUIVEND SPECTRUM IN STADIUM III LONGKANKERBEHANDELING’ 

We kijken terug op een interactief symposium, waar iedereen is bijgepraat in de ochtend over de enerverende onwikkelingen met betrekking tot (neo)adjuvante behandeling bij longkanker. Kan ctDNA ons helpen beslissen? Wat te doen in het geval van driver mutaties bij stadium III? Hoe ver reiken de operatieve opties? We lieten vervolgens de chirurg en radiotherapeut met elkaar in discussie gaan.  

Het middagprogramma bestond uit een tweetal rondes met daarin workshops over behandeling bij ouderen, radiotherapeutische aspecten en samen beslissen. We sloten de dag af met Robert van de Graaf (Verslavingsarts, spreker, directeur Innovatie en Preventie) en hij vertelde ons meer over de invloed van de behandelaar bij leefstijl-gerelateerde ziektes. 

Mocht je er niet bij geweest zijn en wil je wel weten wat er besproken is? Of wil je gewoon informatie nalezen? Alle take home messages per presentatie zijn hier terug te lezen. 

Wij willen iedereen (inclusief organisatie en sponsoren) bedanken voor zijn of haar aanwezigheid! Wij kijken tevreden terug op een geslaagde tweede editie! 

Een kleine spoiler: Uit de evaluatie is opnieuw gebleken dat er een voorkeur is voor een jaarlijks Longkankernet symposium. Dus ook in 2024 zijn wij voornemens dit te organiseren! Nadere informatie volgt binnenkort. 

Zie hieronder de foto’s voor een kleine sfeerimpressie.